GUP KELANTAN

PendahuluanCarta RMTSenarai Peserta dan AkujanjiKemajuan Semasa
Kemajuan Semasa
2012201320142015201620172018
STATUS PERTUMBUHAN POKOK

Kerja-karja bancian ulurlilitan batang pada usia 66 bulan telah selesai dilakukan di Pos Tuel dengan bacaan purata ukurlilit batang 41.0 sm dan di Pos Plug sebanyak 34.1 sentimeter. Kerja-kerja pemantauan dan penyelenggaraan kebun sedang dijalankan oleh peserta di kebun masing-masing.

Kerja-kerja bancian ukuran lilitan batang sedang dijalankan.


PENYAKIT DAN PEROSAK

Tiada serangan penyakit yang serius berlaku terutamanya penyakit akar putih dan serangan anai-anai dilaporkan. Pemantauan dijalankan dari masa kesemasa.

PEMBINAAN PMG

PMG yang dicadang adalah tidak berskala besar dan berkonsepkan jualan terus tanpa dijadikan tempat penyimpanan hasil getah peserta. Sebanyak RM45,000 telah diperuntukan. PMG yang dicadangkan adalah penambahan kepada stor sedia ada. Setakat ini kerja-kerja pembinaan PMG masih dalam proses.

STATUS PENOREHAN

Projek GUP Kelantan akan memulakan pembukaan penal torehan dan menoreh untuk 6 buah kebun pada Mac 2019. Seterusnya baki sebanyak 70 kebun dirancang akan dibuka toreh pada Ogos 2019.


UTAMA          Soalan Lazim          Hak Cipta           Dasar Privasi & Keselamatan          Peta Laman          RSS Feed RSS Feed          Bantuan