Berita

Sesi <i>Town Hall</i> bersama Ketua Pengarah LGM Sesi Town Hall bersama Ketua Pengarah LGM
Pada 6 Mei 2019, sesi Town Hall Bersama Ketua Pengarah Lembaga Getah Malaysia (LGM) telah diadakan di Auditorium Akademi Hevea Malaysia (AHM), Sungai Buloh, Selangor. Program ini dirasmikan oleh YBhg Dato’ Dr Zairossani Mohd Nor, Ketua Pengarah LGM.
Pameran Inovasi dan Teknologi Antarabangsa (ITEX) 2019 Pameran Inovasi dan Teknologi Antarabangsa (ITEX) 2019
Pada 2 hingga 4 Mei, telah berlangsung Pameran Inovasi dan Teknologi Antarabangsa (ITEX) ke-30 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC). ITEX merupakan satu medium pelancar yang sesuai bagi memperkenalkan idea-idea inovatif serta ciptaan terkini termasuk yang mewakili perkembangan era digital.
Mesyuarat-Mesyuarat ASEAN Rubber Business Council (ARBC) Dihoskan oleh <I>Thai Rubber Association</I> (TRA) pada 4 Mei 2019 di Bangkok, Thailand Mesyuarat-Mesyuarat ASEAN Rubber Business Council (ARBC) Dihoskan oleh Thai Rubber Association (TRA) pada 4 Mei 2019 di Bangkok, Thailand
Bersempena dengan Majlis Makan Malam Tahunan Thai Rubber Association (TRA) yang telah diadakan pada 3 Mei 2019, ASEAN Rubber Business Council (ARBC) telah mengadakan dua mesyuarat iaitu perhimpunan ARBC ke-25 dan mesyuarat ke-25 Jawatankuasa Teknikal Hal-Hal Berkenaan Kontrak (TCCM) di Centara Grand Central World, Bangkok, Thailand pada 4 Mei 2019.
Program Sembang Warung di Kelantan Program Sembang Warung di Kelantan
Pada 18 April 2019, Program Sembang Getah di Warung telah diadakan di Kg Kalai, Jeli, Kelantan. Program berkonsepkan santai ini bertujuan untuk memberi peluang kepada pekebun kecil berbincang secara terus dengan pengurusan tertinggi LGM mengenai isu semasa dalam industri getah.
Program Kolokium Perdana Bicara Tokoh 2019 bersama Ybhg Profesor Datuk Dr Asma Ismail, Naib Canselor Universiti Sains Malaysia Program Kolokium Perdana Bicara Tokoh 2019 bersama Ybhg Profesor Datuk Dr Asma Ismail, Naib Canselor Universiti Sains Malaysia
Pada 12 April 2019, Unit Pembangunan Sumber Manusia LGM telah menganjurkan program Kolokium Perdana Bicara Tokoh 2019 bersama YBhg Prof Datuk Dr Asma Ismail, Naib Canselor Universiti Sains Malaysia di Akademi Hevea Malaysia, Sg Buloh.
<i>Cuplump Modified Bitumen (CMB) – Industrial Engagement Day</i> Cuplump Modified Bitumen (CMB) – Industrial Engagement Day
Pada 11 April 2019 Lembaga Getah Malaysia telah menganjurkan Program Bersama Industri tentang teknologi penggunaan bitumen terubahsuai berasaskan getah beku (CMB) untuk pembinaan jalanraya.
12345678910...

UTAMA          Soalan Lazim          Hak Cipta           Dasar Privasi & Keselamatan          Peta Laman          RSS Feed RSS Feed          Bantuan